header

Ιδρυτικοί Χορηγοί

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Νέα σε τίτλους

Η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη !!!

Ο οργανισμός δρα και επεμβαίνει σε όλη τη περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας (ΠΣΕ) και ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς ,περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς, συμμετέχει σε κοινωνικές δράσεις , για λόγους βιοποριστικούς.

Η συνεισφορά σας είναι ανεκτίμητη για το έργο μας είτε είστε μέλος είτε όχι. Βοηθάτε ,συμμετέχετε και συνεισφέρεται στον τόπο σας ,περιβαλλοντικά ,πολιτιστικά και αλληλέγγυα.

Ο λογαριασμός για τις ανεκτίμητες πρόσφορες σας είναι

τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ ΑΡ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ : 338/545000-49 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ.

 

Διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας

Χρόνια τώρα διεκδικούμε την ενσωμάτωσή μας στην διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας. Μήπως ήρθε η ώρα?
 

Κάτω Πηγάδια

Πρόσφατα σε εργασίες της ΔΕΗ για εγκατάσταση υπόγειου υποσταθμού, ανακαλύφθηκε ένα από τα 3 "Κάτω Πηγάδια" της περιοχής μας. Δείτε το πλήρες άρθρο εδώ.

 

Σχετικά θέματα

Οικολόγοι Πράσινοι : Παγκόσμια Ημέρα κατά της πλαστικής σακούλας-Καιρός για δραστικά μέτρα μείωσης της χρήσης Εκτύπωση E-mail

plastiki_sakoula_300__1__jpgΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο κάθε ευρωπαίος πολίτης χρησιμοποιεί 176 σακούλες το χρόνο, το πιο χαρακτηριστικό σύμβολο της καταναλωτικής κοινωνίας, τονίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της πλαστικής σακούλας στις 3 Ιουλίου.  

Από τις συνολικά 100 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούνται σήμερα ετησίως στην ΕΕ, 8 δισεκατομμύρια καταλήγουν στο φυσικό περιβάλλον, με καταστροφικές συνέπειες για τα οικοσυστήματα. Σύμφωνα δε με τις προβλέψεις της Κομισιόν, η συνολική παραγωγή πλαστικών στην Ευρώπη μπορεί να τριπλασιαστεί μέχρι το 2050, εάν η κατανάλωση συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό.

Αναμφισβήτητα οι εικόνες που έχει ο καθένας μας από την παρουσία της πλαστικής σακούλας στη φύση είναι θλιβερές. Ιδιαίτερα θλιβερό είναι το φαινόμενο στα ρέματα, στα ποτάμια και στη θάλασσα.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι είναι απειλή για τους θαλάσσιους οργανισμούς, είτε γιατί παγιδεύονται σ? αυτές, είτε γιατί τις καταναλώνουν. Θαλάσσιες χελώνες, θαλάσσια θηλαστικά και πουλιά μπορεί να τις καταπιούν, ενώ απίστευτος είναι ο αριθμός των πουλιών και των θαλάσσιων θηλαστικών που πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα πλαστικά και τα σκουπίδια

Ειδικά στη Μεσόγειο, η κατάσταση των θαλασσίων απορριμμάτων και ειδικότερα αυτών του πλαστικού εμφανίζει απειλητικές διαστάσεις. Στην επιφάνειά της υπολογίζεται ότι επιπλέουν συνολικά 500 τόνοι διαλυμένων πλαστικών σκουπιδιών, ενώ το 90% της θαλάσσιας ρύπανσης είναι από τα πλαστικά.

Όλοι πλέον αναγνωρίζουν την κρισιμότητα του προβλήματος, αλλά το φαινόμενο επιτείνεται. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλοντας να λάβει μέτρα εναντίον αυτής της καταστροφικής συμπεριφοράς, μετά από πρόταση των Πράσινων, πέρασε ψήφισμα τον Απρίλιο προκειμένου έως το 2019 οι πολίτες της ΕΕ να μειώσουν κατά 80% την κατανάλωση στις πιο λεπτές πλαστικές σακούλες, σε σχέση με τα επίπεδα του 2010. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορα μέτρα, όπως η επιβολή φόρων, εισφορών, περιορισμών, απαγορεύσεων κ.α. Καλύτερο παράδειγμα γι? αυτό είναι η Ιρλανδία, που κατάφερε, με την επιβολή ενός μικρού τέλους, να μειώσει την κατά κεφαλήν κατανάλωση από τις 300 στις μόλις 21 σακούλες ετησίως.

Η ρύπανση των υδάτων και των εδαφών, η υπερθέρμανση, η ξηρασία και η κλιματική αποσταθεροποίηση, είναι η καινούργια πραγματικότητα που βιώνει ο πλανήτης. Ας κάνουμε κάτι γι? αυτό σήμερα! Ας συνειδητοποιήσουμε επί τέλους ότι είμαστε μέρος του προβλήματος αλλά και της λύσης? Μην περιμένουμε να μας το πουν οι άλλοι!

http://www.radiodistomo.com

 

Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon