header

Ιδρυτικοί Χορηγοί

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Νέα σε τίτλους

Η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη !!!

Ο οργανισμός δρα και επεμβαίνει σε όλη τη περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας (ΠΣΕ) και ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς ,περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς, συμμετέχει σε κοινωνικές δράσεις , για λόγους βιοποριστικούς.

Η συνεισφορά σας είναι ανεκτίμητη για το έργο μας είτε είστε μέλος είτε όχι. Βοηθάτε ,συμμετέχετε και συνεισφέρεται στον τόπο σας ,περιβαλλοντικά ,πολιτιστικά και αλληλέγγυα.

Ο λογαριασμός για τις ανεκτίμητες πρόσφορες σας είναι

τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ ΑΡ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ : 338/545000-49 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ.

 

Διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας

Χρόνια τώρα διεκδικούμε την ενσωμάτωσή μας στην διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας. Μήπως ήρθε η ώρα?
 

Κάτω Πηγάδια

Πρόσφατα σε εργασίες της ΔΕΗ για εγκατάσταση υπόγειου υποσταθμού, ανακαλύφθηκε ένα από τα 3 "Κάτω Πηγάδια" της περιοχής μας. Δείτε το πλήρες άρθρο εδώ.

 

Σχετικά θέματα

Τα φετινά οικολογικά Αντι-βραβεία -Ένας ετήσιος θεσμός Εκτύπωση E-mail

dasos_2_1_300Απονέμονται και φέτος από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης τα βραβεία

αντιοικολογικής δράσης σε δημόσια πρόσωπα, που έχουν διαπρέψει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς

για πράξεις ή παραλείψεις σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Τα βραβεία έχουν συμβολικό χαρακτήρα και αποτελούν ύστατη άμυνα σε όλους αυτούς που κάθε 5η Ιουνίου φορούν τα καλά τους ρούχα και πλέκουν εγκώμια σε ένα περιβάλλον που εξοντώνεται.

Φέτος για πρώτη φορά, θέτουμε τις υποψηφιότητες σε ανοιχτή ψηφοφορία για κάθε κατηγορία, πριν εκδώσουμε τα τελικά αποτελέσματα!

Επίσης, μπορείτε να προτείνετε και τις δικές σας υποψηφιότητες για να ενταχθούν στην ψηφοφορία που διεξάχθηκε στις 5 Ιουνίου, στη διεύθυνση ecology-salonika.org.

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ

1. Πρώτος υποψήφιος είναι ο απερχόμενος Βέλγος Επίτροπος Εμπορίου Karel De Gucht, ο οποίος δήλωσε σχετικά με τις αδιαφανείς συνομιλίες της Διατλαντικής Συμφωνίας για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις (ΤΤΙΡ) μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ ότι «Η συμφωνία TTIP θα έχει στρατηγικά οφέλη για την Ευρώπη». Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση Friends of the Earth, το υποτιθέμενο ενδιαφέρον διευκόλυνσης του διεθνούς εμπορίου αποκρύπτει επιδιώξεις περαιτέρω υποβάθμισης των ρυθμίσεων προστασίας του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας.

2. Τη δεύτερη υποψηφιότητα μοιράζονται οι εταιρείες Bayer και Syngenta, για την προσφυγή τους στο Ευρω-δικαστήριο κατά των απαγορεύσεων των φυτοφαρμάκων τους που αφανίζουν τις μέλισσες. Μάλιστα, η Greenpeace πραγματοποίησε δράση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Bayer στην Αθήνα και μέλη της κρέμασαν πανό με το μήνυμα «Προσοχή! Η Bayer σκοτώνει τις μέλισσες».

3. Η τρίτη υποψηφιότητα ανήκει στον απερχόμενο Γερμανό Επίτροπο Ενέργειας G?nther Oettinger που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αφαιρέσει οποιαδήποτε φιλοδοξία από το κλιματικό και ενεργειακό πακέτο της ΕΕ για το 2030 προς όφελος των ενεργοβόρων βιομηχανιών και των μεγάλων ενεργειακών επιχειρήσεων που δεν φρόντισαν τόσα χρόνια να επενδύσουν στην καθαρή ενέργεια, μένοντας παγιδευμένες στα ορυκτά καύσιμα.

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

1. Πρώτος υποψήφιος ο υπουργός πετρελαίων και μεταλλαγμένων (πρ. ΠΕΚΑ), κ. Γιάννης Μανιάτης, για: α) το πράσινο φως στα μεταλλαγμένα, β) την άνευ όρων διευκόλυνση των πετρελαϊκών εξορύξεων, γ) τις προτάσεις που προβλέπουν ότι «θα υπάρχει απόλυτη προστασία στον στενό πυρήνα των προστατευόμενων περιοχών, ενώ θα επιτρέπονται επενδύσεις και εκμεταλλεύσεις στην ευρύτερη ζώνη», εννοώντας κυρίως εξορυκτικές δραστηριότητες και δ) την υπογραφή της Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την κατασκευή του νέου θερμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ με καύσιμο μαζούτ στο νοτιότερο άκρο της Ρόδου, στη θέση Πρασονήσι, η οποία είναι προστατευόμενη περιοχή του δικτύου NATURA 2000.

2. Τη δεύτερη υποψηφιότητα μοιράζονται το Υπουργείο Οικονομικών και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε οργανωμένα συμφέροντα να οικειοποιούνται τμήματα της παράκτιας ζώνης, να οικοδομούν στην ακτογραμμή, να αλλοιώνουν το τοπίο, να εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές, να νομιμοποιούν παράνομες κατασκευές και να επιτρέπεται σε εποχιακές εγκαταστάσεις (π.χ. παραλιακά μπαρ, ομπρέλες και κρεβάτια ηλιοθεραπείας) να καταλαμβάνουν την ακτή.

3. Η τρίτη υποψηφιότητα αφορά το Υπουργείο Ανάπτυξης, για τη σπουδή να φέρει τους διαγωνισμούς για τη διαχείριση των απορριμμάτων στα μέτρα των εργολάβων και να διασφαλίσει με καραμπινάτους συμβατικούς όρους περί «εγγυημένης ποσότητας παραγωγής αποβλήτων» τα συμφέροντα και τις εισπράξεις τους από τους πολίτες και τις περιφέρειες. Σε σχετικές καταγγελίες απάντησε ανεπαρκώς το Υπ. Ανάπτυξης και το θέμα συνεχίζεται.

Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

1. Πρώτος υποψήφιος είναι το ΤΑΙΠΕΔ για τη γενικότερη πολιτική του και ειδικά για τη φαεινή ιδέα του εν κρυπτώ ξεπουλήματος τμήματος 19 στρεμμάτων της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων 110 ακινήτων και παραλιών (ακόμα και την Ελαφόνησο!).

2. Δεύτερος υποψήφιος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Ν. Παπαδάκης, για τις δηλώσεις του σχετικά με το δημοψήφισμα για το νερό που έγινε στη Θεσσαλονίκη και στο οποίο οι πολίτες με μαζική συμμετοχή είπαν σε συντριπτικό ποσοστό 98% "όχι" στην ιδιωτικοποίηση του συλλογικού αυτού αγαθού. Ο κ. Παπαδάκης έκρινε το μήνυμα του δημοψηφίσματος ως αδύναμο και υπερασπίστηκε τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης, λέγοντας πως η χώρα είναι υπό κατάρρευση και ότι η κρατική περιουσία δεν μας ανήκει.

3. Τρίτος υποψήφιος ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης κ. Γ. Τσαμασλής, ο οποίος αντιμετώπισε με «επιτυχία» το πρόβλημα της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των μικροσωματιδίων, τον περασμένο χειμώνα!

 
Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon