header

Ιδρυτικοί Χορηγοί

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Νέα σε τίτλους

Η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη !!!

Ο οργανισμός δρα και επεμβαίνει σε όλη τη περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας (ΠΣΕ) και ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς ,περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς, συμμετέχει σε κοινωνικές δράσεις , για λόγους βιοποριστικούς.

Η συνεισφορά σας είναι ανεκτίμητη για το έργο μας είτε είστε μέλος είτε όχι. Βοηθάτε ,συμμετέχετε και συνεισφέρεται στον τόπο σας ,περιβαλλοντικά ,πολιτιστικά και αλληλέγγυα.

Ο λογαριασμός για τις ανεκτίμητες πρόσφορες σας είναι

τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ ΑΡ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ : 338/545000-49 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ.

 

Διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας

Χρόνια τώρα διεκδικούμε την ενσωμάτωσή μας στην διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας. Μήπως ήρθε η ώρα?
 

Κάτω Πηγάδια

Πρόσφατα σε εργασίες της ΔΕΗ για εγκατάσταση υπόγειου υποσταθμού, ανακαλύφθηκε ένα από τα 3 "Κάτω Πηγάδια" της περιοχής μας. Δείτε το πλήρες άρθρο εδώ.

 

Δημοσκόπηση

Πως αξιολογείτε την περιβαλλοντική συνείδησή σας;
 

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 3 επισκέπτες συνδεδεμένους

Σχετικά θέματα

Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας
Aνησυχητική αύξηση των εκβρασμών δελφινιών στο Αιγαίο Εκτύπωση E-mail

 

dolphins

 
Επιβολή προστίμων για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας Εκτύπωση E-mail

skoupidia_1ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΙΩΤΙΑ

373.450 ευρώ ευρώ?

Μετά από εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων Δρ.Κωνσταντίνος Τριάντης, ο οποίος προΐσταται της ΕΥΕΠ, υπέγραψε την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 373.450 ευρώ ευρώ για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε 12 μονάδες

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ?
 
Χύνουν τα χημικά της Συρίας στην θάλασσά μας, λες και είναι σκουπιδοτενεκές τους... Οι πολιτικοί μας σιωπούν... Εκτύπωση E-mail
xhmika_sthn_thalassa_300_1_jpgΤου Γ. Λεκάκη μέλους της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας), της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων 

και της Επιτροπής Διεκδικήσεως Κατοχικού Δανείου και Κλεμμένων Πολιτιστικών Θησαυρών

Ο Ευ. Βενιζέλος απαντά άλλα αντ' άλλων στον κοινοβουλευτικό έλεγχο...

Εδώ και κάμποσο καιρό, η Κρήτη είναι στο πόδι - πάλι για λογαριασμό όλης της Ελλάδος. Το έχει κάνει πολλάκις στην Ιστορία της! Αυτήν την φορά, γιατί δεν θέλει η θάλασσά της, η θάλασσά μας, να γίνει η χημική τουαλέτα των ισχυρών της Γης... Τα βάζει μαζί τους... Διότι θέλουν να χύσουν τα χημικά της Συρίας - με υδρόλυση, λένε, και νομίζουν ότι γίνονται πιστευτοί - στα διεθνή ύδατα, στα Ν. της Κρήτης! Λες κι η θάλασσα έχει τοίχους και φράχτες, οι οποίοι θα εμποδίσουν τα υγρά του θανάτου να φθάσουν γρήγορα-γρήγορα στο Αιγαίο, στο πιάτο, στο σώμα μας... Ψάχνουν πού θα θάψουν τα τέρατα που γέννησαν! Περίπου 800 τ. χημικών όπλων - από τους 1.400 τ. που επώλησαν στην Συρία οι «βιομηχανίες του πολέμου», ζητούν τάφο και δεν βρίσκουν... Στην Παλαιόχωρα Χανίων από τον Ιανουάριο ακούν εκρήξεις... Και διαπιστώνουν μικροσεισμούς, της τάξεως των 3 β. της κλίμακος Ρίχτερ. Τόσο, που κάποιες φορές τα σχολεία δεν λειτούργησαν από φόβο μεγαλύτερου... σεισμού!

 

Περισσότερα...
 
Οικολόγοι Πράσινοι : Παγκόσμια Ημέρα κατά της πλαστικής σακούλας-Καιρός για δραστικά μέτρα μείωσης της χρήσης Εκτύπωση E-mail

plastiki_sakoula_300__1__jpgΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο κάθε ευρωπαίος πολίτης χρησιμοποιεί 176 σακούλες το χρόνο, το πιο χαρακτηριστικό σύμβολο της καταναλωτικής κοινωνίας, τονίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της πλαστικής σακούλας στις 3 Ιουλίου.  

Από τις συνολικά 100 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούνται σήμερα ετησίως στην ΕΕ, 8 δισεκατομμύρια καταλήγουν στο φυσικό περιβάλλον, με καταστροφικές συνέπειες για τα οικοσυστήματα. Σύμφωνα δε με τις προβλέψεις της Κομισιόν, η συνολική παραγωγή πλαστικών στην Ευρώπη μπορεί να τριπλασιαστεί μέχρι το 2050, εάν η κατανάλωση συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό.

Περισσότερα...
 
«Πρώτη Δάσωση Γαιών» Εκτύπωση E-mail

dasos_3_1_300ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με νέα ΚΥΑ επιλύονται χρόνια προβλήματα του προγράμματος «Πρώτης Δάσωσης Γαιών»

Με νέα ΚΥΑ που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Καρασμάνης επιλύονται χρόνια προβλήματα του προγράμματος «Πρώτη Δάσωση Γαιών», του Μέτρου 221, καθώς από την εφαρμογή της ισχύουσας ΚΥΑ προέκυψαν δυσχέρειες ως προς τις καλλιεργητικές φροντίδες στις δασωμένες εκτάσεις.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι:

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL